Subsidie

(01-01-2023 aangepast)

Subsidiebedragen en Minimaal vereiste:

Subsidiebedrag per m2Minimaal vereiste per m2
Gevelisolatie€ 3815
Spouwmuurisolatie€ 815
Dakisolatie€ 3025
HR++ beglazing€ 538
Vloerisolatie€ 1125

Hoogrendementsglas

Als u HR++ glas en Triple glas combineert dan moet het totaal aantal m2 te vervangen glas opgeteld altijd minimaal 8m2 zijn. U ontvangt voor maximaal 45m2 subsidie. Het maximaal aantal m2 blijft hetzelfde als u bij HR++glas en Triple glas kiest voor een combinatie met kozijnpanelen of isolerende deuren. U telt het aantal m² dan bij het glas op.

Een combinatie van HR++ glas en Triple glas, eventueel gecombineerd met kozijnpanelen of een isolerende deur, wordt beoordeeld als 1 maatregel.

De subsidie regels gelden meestal van 1 januari t/m 31 december, als er een nieuwe subsidievorm komt dan is dat altijd voor een heel kalenderjaar.

BTW-verlaging

Zoals reeds aangegeven hoef je dankzij de BTW-regeling over de gemoeide arbeidsuren niet het hoge tarief van 21% te betalen maar slechts 9%. Dat voordeel van 12% is meer dan redelijk bij de aanschaf van isolatieglas. Ook in 2023 zal deze BTW-regeling van kracht zijn.

Om particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) tegemoet te komen in deze onzekere tijden besloot minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) de subsidiebedragen tijdelijk te verlengen voor beide regelingen van de Subsidie energiebesparing eigen huis.

Aanvragen

U kunt met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) subsidie ontvangen voor 5 typen isolatiemaatregelen.

Dat kan als u eigenaar bent van de koopwoning en deze woning uw hoofdverblijf is of direct na renovatie wordt.

Voorwaarden

  • Kiest u voor 1 isolatiemaatregel, dan moet u daarna nog minimaal 1 andere maatregel nemen. Dat kan een ander type isolatiemaatregel zijn of u kunt kiezen voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.
  • Als u HR++ glas en Triple glas combineert dan moet het totaal aantal m2 te vervangen glas opgeteld altijd minimaal 8m2 zijn. U ontvangt voor maximaal 45msubsidie. Het maximaal aantal m2 blijft hetzelfde als u bij HR++glas en Triple glas kiest voor een combinatie met kozijnpanelen of isolerende deuren, u telt het aantal m² dan bij het glas op.
  • Voor HR++-glas geldt een U-waarde van ten hoogste 1,2 W/m2K, voor Triple-glas geldt een U-waarde van ten hoogste 0,7 W/m2K.
  • Bij de toepassing van HR++ glas of Triple glas dan moet dit ter vervanging van bestaand glas zijn.
  • Bij de toepassing van Triple-glas is het verplicht om ook de kozijnen te vervangen door isolerende kozijnen met een Uf-waarde van ten hoogste 1,5 W/m2K.
  • Alle isolatiemaatregelen moeten zijn uitgevoerd in de bestaande thermische schil.
  • Kiest u bij het type isolatiemaatregel vloer- of bodemisolatie, spouwmuurisolatie of dakisolatie, voor het isolatiemateriaal lokaal gespoten PIR of PUR, dan moet dit zijn aangebracht met een HFK-vrij blaasmiddel.
  • De uitvoering is gedaan door een bouwinstallatiebedrijf.
  • U vraagt maximaal 12 maanden na uitvoering van de eerste (isolatie)maatregel subsidie aan.
  • U heeft geen recht op subsidie als u al eerder een andere subsidie voor dezelfde type(n) isolatiemaatregel(en) heeft ontvangen.

Tijdelijke subsidie verhoging

Isoleren heeft veel voordelen en is daarom altijd een goed idee. Een van die voordelen is dat u geld bespaart, omdat u uw huis minder hoeft te verwarmen. Maar wist u dat u ook korting kunt krijgen op het isoleren zelf? Lees op hoeveel subsidie u recht heeft en hoe we u helpen bij het aanvragen van subsidie. Zo maken wij altijd foto’s die mee moet sturen naar het rvo voor het aanvragen van de subsidie en de meldcode staat bij ons op de factuur zodat je die niet hoeft te zoeken of op te vragen.

Kortom wij doen al het voorwerk voor de subsidieaanvraag tot zover we kunnen.

Wilt u gebruik maken van deze subsidie? Neem dan contact op met ons!

Geld lenen om te isoleren?

Het is ook mogelijk om een groene lening voor je project te krijgen. Je kunt met zo een lening tevens je huis isoleren, zonnepanelen kopen, een zonnecollector plaatsen of bijvoorbeeld een warmtepomp aanschaffen. Met deze lening kun je tegen een lager rentetarief geld lenen om de genoemde duurzame producten mee aan te schaffen. Vraag naar de mogelijkheden.

Glasbedrijf Eindhoven

© glasbedrijfeindhoven.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacy