Enkel glas

Het woord verraadt het al: dit enkelvoudig glas bestaat uit een enkele laag. Dat maakt dit type glas vrij kwetsbaar, vooral in (grotere) raamkozijnen. Bovendien heeft enkelglas een beperkte isolerende werking, waardoor de stookkosten aanzienlijk op kunnen lopen. Maar deze glassoort heeft ook voordelen!

Enkelvoudig glas of floatglas is namelijk prachtig helder en heeft een superglad oppervlak. Bovendien is het goedkoper en lichter dan bijvoorbeeld dubbelglas of hoogrendementsglas (hr++ of hr+++glas) en heeft het geen levertijd. Je hoeft dus niet te wachten op je bestelling; het is vrijwel altijd op voorraad.

Enkel glas laten vervangen of plaatsen? Neem contact op met Glasbedrijf Eindhoven.

Draadglas

Je kunt ook kiezen voor draadglas; een dunne en enkele glassoort waarin een metalen raster gegoten zit. Dat zorgt ervoor dat de scherven beter bijeenblijven als het glas breekt. Draadglas vermindert het zicht en werkt brandvertragend. Maar let op: dit is geen brandwerend glas!

Hoewel dit glastype verouderd is en veelal vervangen wordt door brandvertragende glassoorten, wordt het nog steeds gebruikt op plekken waar extra beveiliging gewenst en isolatie niet belangrijk is. Bijvoorbeeld in kelderramen.

Zoek je een veiliger en betrouwbaarder alternatief voor draadglas? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor gelaagd veiligheidsglas. De meerprijs voor dit dikkere glastype is minimaal, maar je hebt er wel profijt van. Zo werkt het inbraakvertragend, waardoor je het inbrekers moeilijker maakt om binnen te komen.

Floatglas

Drijvend glas? Jawel, je vertaalt het goed: floatglas wordt al drijvend gesmolten op een tinnen basislaag. Daar komt de naam vandaan. In de volksmond staat floatglas beter bekend als enkelglas en heeft dus ook dezelfde eigenschappen als dat glastype. Moeilijker moeten we het niet maken, toch?

Glasschade aan enkel glas?

Ruit- of glasschade aan of in huis is altijd balen. Gelukkig is de oplossing nabij! Je kunt 24 uur per dag en zeven dagen per week terecht bij Glasbedrijf Eindhoven. Je ruiten worden met de grootste zorg en zo min mogelijk rotzooi snel en vakkundig hersteld.

Enkel glas wordt altijd direct na een schademelding hersteld. Heb je speciaal enkelglas, zoals figuur-, craquelé- of gelaagd glas? Dan kan het zijn dat je een levertijd ervaart. Maar … geen zorgen. De ruit wordt tot die tijd keurig water- en winddicht gemaakt met een noodvoorziening.

Gelaagd glas

Enkelglas heeft ook een keerzijde: het is kwetsbaar en onveilig. Is enkelglas veiliger te maken? Jazeker! Gelaagd glas of gelamineerd glas bestaat uit – het woord zegt het al – twee of meer lagen met daartussen een folie. Dat maakt gelaagd glas steviger en veiliger in gebruik.

Meer informatie over gelaagd glas

Typen glassoorten bij enkelvoudig glas:

Waarom Glasbedrijf Eindhoven?

Met meer dan twintig jaar ervaring in het adviseren en zetten van diverse glassoorten is Glasbedrijf Eindhoven een deskundige partner om mee samen te werken. Eentje waar je van op aan kunt: een betrouwbare partij die afspraken nakomt, keurig netjes werkt, met je meedenkt en waar je een zorgvuldige service ervaart.

Kortom; voor je enkel-, dubbel-, hr++, gelaagd, craquelé-, draad-, zonwerend, figuur- en floatglas ga je naar Glasbedrijf Eindhoven. En vanaf nu kun je er ook terecht voor glas in je keuken: glaswanden die de achterwanden boven je keukenblad, fornuis en gootsteen sieren. Benieuwd hoe dat werkt? Bel of mail Glasbedrijf Eindhoven!

Glasbedrijf Eindhoven

© glasbedrijfeindhoven.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacy