Hoogrendementsglas: hr++ of hr+++

Hoogrendementsglas is (drie)dubbelglas met een vrijwel onzichtbare coating aan de binnenzijde van een van de glasbladen. Deze reflecteert de warmtestraling waardoor je er binnenshuis aangenaam warmpjes bij zit. Je hebt geen last van tocht, ervaart aanzienlijk minder geluidshinder van buitenaf, bespaart op je stookkosten en op het milieu.

De ruimte tussen de beide glasbladen, de spouw of glasspouw, is gevuld met edelgas. Dat voorkomt een koudebrug die de kou van buitenaf naar binnen geleidt. Hoogrendementsglas is daarom jouw oplossing voor de beste warmte- en geluidsisolatie. Het geeft je aanzienlijk meer comfort en leefgemak.

Wanneer hoogrendementsglas?

Enkelglas en dubbelglas verdwijnen meer en meer naar de achtergrond en worden veelal vervangen door hoogrendementsglas. Dat is dubbel-(hr++) of driedubbelglas (hr+++) voorzien van een speciale coating die de isolatiewaarde versterkt. Je kunt dit isolatieglas in vrijwel alle kozijnen toepassen.

Er is eigenlijk maar een duidelijke reden wanneer je dubbelglas verkiest boven hr++glas. Stel, je hebt een kozijn met drie dubbelglasramen waarvan er een vervangen moet worden. In dit geval is dubbelglas de meest geschikte optie. Hr++glas geeft mogelijk een licht kleurverschil ten opzichte van de andere dubbelglasramen.

Dat kleurverschil is overigens alleen zichtbaar als je witte gordijnen voor de ramen hebt hangen. Het hoeft niet zichtbaar te zijn, maar het kan. Wees je daarvan bewust en vervang in de bovenstaande situatie alle drie de ramen door hr++glas of het beschadigd raam door dubbelglas.

hr++ of hr+++glas?

Naast het dubbelglazige hr++glas zie je steeds vaker driedubbelglas ofwel hr+++glas. Dat bestaat uit maar liefst drie lagen. Die extra derde laag heeft een nog betere isolerende werking, waardoor de warmte nog beter binnenshuis en kou en vocht nog beter buitenshuis blijft.

De keuze voor dubbel- of driedubbel hoogrendementsglas is aan jou. Wil je meer besparen op je stookkosten of het milieu minder belasten? Woon je naast een drukke weg, school, spoorweg of ergens waar veel buitengeluiden zijn? Dan is driedubbelglas of hr+++glas een prima optie. Want naast de betere warmte-isolatie biedt die derde glaslaag ook een sterkere geluidsdemping.

Zonwerend hoogrendementsglas

Beschijnt de zon een hele dag vol overgave de ramen van je woning of bedrijf? Overweeg dan om zonwerend hoogrendementsglas te laten plaatsen. Dat hoogrendementsglas is voorzien van een extra zonwerende coating. Die zorgt ervoor dat het zonlicht weerkaatst of geabsorbeerd wordt. Dat houdt veel zonnewarmte buiten de deur en veraangenaamt je woon- en/of werkklimaat.

Een prettige en gezondere leef- of kantoorruimte creëer je ook met een constante en natuurlijke toevoer van verse lucht. Bijvoorbeeld in de vorm van speciale ventilatieroosters die boven een raam geplaatst worden. Deze natuurlijke ventilatie of dauerlufters laten frisse lucht naar binnen stromen, maar houden regen en vervelende pollen buiten.

Glasschade aan hoogrendementsglas?

Heb je condensvorming, aanslag of vuil tussen de glaslagen van je hoogrendementsglas? Dan zit er ergens een lek. Of heb je andere glasschade aan je hr++glas in of aan huis? Geen nood … de oplossing is nabij! Je kunt 24 uur per dag en zeven dagen per week terecht bij Glasbedrijf Eindhoven.

Je ruiten worden met de grootste zorg en met zo min mogelijk rotzooi snel en vakkundig hersteld. Bij de vervanging of herstel van hr++ of hr+++glas krijg je, indien nodig, een noodvoorziening in je kozijnen. Daarmee is je woning keurig water- en winddicht. Na ongeveer twee weken wordt je nieuwe ruit alsnog geplaatst en de schade hersteld.

Het vervangen van een ruit als gevolg van glasschade wordt in veel gevallen vergoed door een glas- of opstalverzekering. Glasbedrijf Eindhoven werkt samen met meerdere verzekeraars. Dat levert jou een heleboel gemak. Zo wordt de rekening voor reparatie rechtstreeks naar jouw verzekeringsmaatschappij verzonden, tenzij jij dat liever zelf doet.

De voordelen van hoogrendementsglas:

  • warmte-isolerend
    geluid-isolerend
  • lagere stookkosten
  • minder milieubelastend
  • volledig wind- en waterdicht
  • geen condensvorming
  • veilig en betrouwbaar

Glasbedrijf Eindhoven: daar kun je van op aan!

Met meer dan twintig jaar ervaring in het adviseren en zetten van diverse glassoorten is Glasbedrijf Eindhoven een deskundige partner om mee samen te werken. Eentje waar je van op aan kunt: een betrouwbare partij die afspraken nakomt, keurig netjes werkt, met je meedenkt en waar je een zorgvuldige service ervaart.

Kortom; voor je enkelglas, dubbelglas, hoogrendementsglas, craquelé-, draad-, float-, figuur- en floatglas ga je naar Glasbedrijf Eindhoven. En vanaf nu kun je er ook terecht voor je keukenglas: glaswanden die de achterwanden boven je keukenblad, fornuis en gootsteen sieren. Benieuwd hoe dat werkt? Bel of mail Glasbedrijf Eindhoven!

Glasbedrijf Eindhoven

© glasbedrijfeindhoven.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacy