Dubbel glas

Dubbel glas is jouw oplossing voor een betere warmte- en geluidsisolatie. Dankzij de dubbele glaslaag met daartussen een laag stilstaande lucht (glasspouw) ontstaat een sterk isolerend effect. Daarmee houd je de warmte of koelte binnen en het geluid buiten.

Isolerend effect

Je zit er dus altijd lekker warmpjes bij met dubbel glas in je kozijnen. Geen ergernissen of een stijve nek door vervelende tocht die binnenwaait. En door het geluidsisolerend effect blijft het lekker rustig in huis. Bovendien bespaar je stookkosten en belast je het milieu minder zwaar. Wat wil je nog meer?

Maar … wat goed is om te weten, is dat dubbelglas steeds vaker vervangen wordt door het nog beter isolerende hoogrendementsglas. Dat hr++ en hr+++glas heeft door de speciale (onzichtbare) reflecterende coating aan de binnenzijde van de glasspouw een sterkere isolerende werking. En dat betaalt zich terug.

Wanneer dubbel glas?

Twijfel je tussen enkel- en dubbelglas? Dan is de keuze vrij snel gemaakt. Dubbelglas is sterker, veiliger en isoleert aanzienlijk beter. Dat maakt het uitermate geschikt voor voordeuren, tuindeuren, achterdeuren en buitenraamkozijnen.

Qua kosten is het verschil tussen dubbelglas en hr++glas minimaal. Omdat het dubbele hoogrendementsglas meer en meer wordt geplaatst en toegepast. Bij nieuwbouwwoningen is dit zelfs al een standaard glastype.

Er is eigenlijk maar een duidelijke reden wanneer dubbel glas verkozen wordt boven hoogrendementsglas. Wanneer je een kozijn hebt met drie dubbelglasramen waarvan er een vervangen moet worden, is dubbelglas een geschikte optie. Waarom? Omdat hr++glas mogelijk een licht kleurverschil geeft ten opzichte van de dubbelglasramen.

Dat kleurverschil is overigens alleen zichtbaar als je witte gordijnen voor de ramen hebt hangen, maar het is mogelijk. Dus vervang in de bovenstaande situatie alle drie de ramen door hr++glas of een raam door dubbelglas.

Zonwerend dubbelglas

Beschijnt de zon een hele dag vol overgave de ramen van je woning of bedrijf? Overweeg dan om zonwerend glas te laten plaatsen. Dat dubbel- of hoogrendementsglas is voorzien van een extra zonwerende coating. Die zorgt ervoor dat het zonlicht weerkaatst of geabsorbeerd wordt. Dat houdt veel zonnewarmte buiten de deur en veraangenaamt je woon- en/of werkklimaat.

Een prettige en gezondere leef- of kantoorruimte creëer je ook met een constante en natuurlijke toevoer van verse lucht. Bijvoorbeeld in de vorm van speciale ventilatieroosters die boven een raam geplaatst worden. Deze natuurlijke ventilatie of dauerlufters laten frisse lucht naar binnen stromen, maar houden regen en vervelende pollen buiten.

Glasschade aan dubbelglas?

Heb je condensvorming, aanslag of vuil tussen de glaslagen van je dubbelglas? Dan zit er ergens een lek. Of heb je een andere glasschade in of aan huis? Geen nood … de oplossing is nabij! Je kunt 24 uur per dag en zeven dagen per week terecht bij Glasbedrijf Eindhoven.

Je ruiten worden met de grootste zorg en met zo min mogelijk rotzooi snel en vakkundig hersteld. Waar mogelijk direct zoals bij enkel glas. En anders in de vorm van een noodvoorziening. Daarmee is je woning keurig water- en winddicht. Zodat jij er warmpjes, veilig en vertrouwd bij blijft zitten.

Dubbel glas:

  • is warmte-isolerend
  • werkt geluid-isolerend
  • is aanzienlijk sterker dan enkelglas
  • kan ook in craquelé
  • is volledig wind- en waterdicht
  • voorkomt condensvorming
  • is veilig en betrouwbaar
  • kan in combinatie met figuurglas
  • is aan een of beide zijdes uit te voeren met veiligheidsglas
  • is er ook in zonwerend glas

Glasbedrijf Eindhoven: daar kun je van op aan!

Met meer dan twintig jaar ervaring in het adviseren en zetten van diverse glassoorten is Glasbedrijf Eindhoven een deskundige partner om mee samen te werken. Eentje waar je van op aan kunt: een betrouwbare partij die afspraken nakomt, keurig netjes werkt, met je meedenkt en waar je een zorgvuldige service ervaart.

Kortom; voor je enkel-, dubbel-, hr++, zonwerend, gelaagd, craquelé-, draad-, float-, figuur- en floatglas ga je naar Glasbedrijf Eindhoven. En vanaf nu kun je daar ook terecht voor je glazen keukenwand: glaswanden die de achterwanden boven je keukenblad, fornuis en gootsteen sieren. Benieuwd hoe dat werkt? Bel of mail Glasbedrijf Eindhoven!

Glasbedrijf Eindhoven

© glasbedrijfeindhoven.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacy