Keukenwand

Een glazen achterwand siert je keuken op tot een waar kookparadijs; het geeft die woon- en leefruimte nog meer sfeer en eigenheid. En weet je dat je de glazen keukenwand in je keuken helemaal naar eigen design kunt ontwerpen? Dat is niet alleen heel mooi, maar ook superpraktisch, functioneel en veilig!

Hygiënisch schoon

Herken je dat? Dat je jezelf helemaal lens boent op de vetspatten op de tegels achter je fornuis? Dat de vieze waterdruppels je wit-gestucte muur bij de gootsteen een groezelig aanzien geven? Of dat wanneer je beker koffie of chocomel omvalt die spetters altijd zichtbaar blijven op de achterwand van je keuken?

Die problemen verhelp je snel en eenvoudig met een glazen keukenachterwand. Een keer sprayen met een glasreiniger, doekje erover en weg zijn je vet-, vies water-, koffie- en chocomelspetters. Je muur en je keuken ogen razendsnel weer stralend en hygiënisch schoon.

En hip bovendien, want je kunt dit met een glazen achterwand in de keuken in elke gewenste kleur of fotodesign bestellen. Wil jij een natuurlijke houtnerf boven je keukenblad? Passen pauwenveren beter bij je interieur of houd je meer van marine, rustiek of uni-kleuren? Jij mag het zeggen. Jij bent de designer.

Benieuwd naar de kosten van een glazen keukenwand in jouw keuken? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Kras- en hittebestendig glas

Het type glas dat voor glazen achterwanden gebruikt wordt, Kristalhelder voor optimaal kleurbehoud, is extra gehard/thermisch versterkt en dus volledig veilig en betrouwbaar. Het 6 millimeter-dikke veiligheidsglas is hittebestendig en uitermate geschikt om de achterwand van je fornuis mee te bekleden. Zonder dat het van de hitte barst, scheurt of uiteenspat.

Om je een voorbeeld te geven: enkelglas spat uiteen bij grote hitte. Gehard glas kan temperaturen tot ongeveer 220° Celsius opvangen. Je kunt er dus van op aan dat de blikvanger achter je fornuis een blikvanger blijft. Ook als je hartstochtelijk staat te koken en je potten en pannen gezellig pruttelen, sissen en spetteren.

Het geharde en krasbestendige glas kan ook best tegen een stootje. Het valt niet zomaar uiteen als je per ongeluk een keer uitschiet met een pan of deksel. Of als die onverhoopt een keer een vliegende schotel op moet vangen. Maar het blijft glas. En een barstje of andere glasschade blijft mogelijk.

Keukentrend

Eindelijk krijgen spatwanden de aandacht die ze verdienen. Want ga maar eens na wat ze allemaal aan ellende absorberen: vetklonters, olie- of boterdelen, tomatensaus, water, gemorste koffie of andere dranken, rondvliegende groente- of fruitspetters. Noem het maar op. En jij maar boenen om alles schoon te krijgen.

 

Een glazen achterwand in je keuken past prima in de keukentrend van dit en elk ander moment. Wil je robuust? Een stoere kleur en fotoprint onderstrepen die stijl. Houd je meer van natuur? Kies voor bomen, grond of andere natuurlijke materialen op de afbeelding van je glaswand. Of wil je dat de keuken rust uitstraalt? Dat kan met een zachte, rustgevende unikleur.

Geef je keukenwand meer kleur

Door de muur boven je aanrechtblok, gootsteen of fornuis met een wand van glas in de keuken te bekleden, maak je de keuken optisch groter. Dat komt door het ruimtelijk effect van de glasreflectie. En ook de gekozen tint fleurt de ruimte op en geeft letterlijk en figuurlijk meer aanzien en kleur aan je keuken.

Het gekleurde glas in de keuken doet meer: het is een echte sfeermaker. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen de warmere en koelere tinten, de natuurlijke kleuren, de kleuren van de jaargetijden, de marine-kleuren, de felle en dominante tinten of de wat zachtere pasteltinten. Kleur je keuken in jouw persoonlijke stijl. Zoveel kleuren, zoveel keuzes.

Van spatvanger naar blikvanger

Een nieuwe en moderne optie is een keukenwand van glas met een fotoprint. Daarmee geef jij de keukenwand weer een heel ander aanzien. Je spatvanger wordt een echte blikvanger met een beeld dat opvalt. Speel je met abstracte vormen, creëer je een familiekeuken, breng je de natuur naar binnen, of kijk je liever naar een buitenaanzicht? Er is heel veel mogelijk.

Wil je extra licht wanneer je als een keukenprins(es) door de keuken dartelt? Of houd je van sfeerverlichting terwijl jij aan de keukentafel gezellig eet, napraat, drinkt, speelt of werkt? Kies dan voor een glazen spatwand met ledverlichting. Subtiel, functioneel, praktisch en sfeervol. Het maakt je glazen keukenwand tot een echte blikvanger!

De voordelen en mogelijkheden met een glazen keukenwand:

 • Het glas wordt op maat gemaakt.
 • Het geharde veiligheidsglas is hittebestendig en waterdicht.
 • De glazen achterwand absorbeert geen vet, vocht of vuil.
 • Het glas is krasbestendig.
 • Viezigheden krijgen geen kans door de dichtgekitte naden.
 • Het glas is snel en gemakkelijk te reinigen.
 • Kranen en stekkerdozen worden in de wand gemonteerd.
 • Vrijwel elke kleurstelling is mogelijk.
 • Fotoprints zijn mogelijk mits de resolutie van de afbeelding groot genoeg is.
 • Een wand met ledverlichting is mogelijk.
 • Het glas is prima te combineren met andere materialen.
 • De levertijd is ongeveer vijf tot zes weken.
 • Kleur blijft kleurecht dankzij het extra heldere kristalglas.
 • Het glas heeft geen snijranden en is veilig in gebruik.
 • Matglas is ook mogelijk.

Materialen

Je kunt de glazen keukenwand combineren met andere materialen voor een afwisselend en divers effect. Denk bijvoorbeeld aan tegels, stucwerk, mozaïekstenen of een aluminium achterwand. Je kunt het thema op je glazen keukenwand versterken of juist voor een heel ander thema kiezen. Net waar jouw voorkeur naar uitgaat en wat aansluit bij jouw stijl.

De keuze van het glastype is bepalend voor de sfeer. Zo heb je het extra heldere kristalglas: aan beide kanten voorzien van een gladde en diepe glanslaag. Ideaal om je fotoprint optimaal en in alle scherpte te benadrukken en je kleur in vol ornaat te laten shinen. Bovendien geeft deze afwerking een chique en opvallende uitstraling.

Satijnglas of matglas weerspiegelt een rustigere sfeer. Het glanst minder en geeft je glazen keukenwand een subtiel en elegant uiterlijk en zorgt voor een vreedzamer effect. Matglas kun je overwegen wanneer je keuken veel natuurlijke lichtinval heeft.

Wees er wel op bedacht dat hoogglanzend en matglanzend glas kleuren op verschillende manieren kunnen weerkaatsen.

Kunstwerk in je keuken

Verhef jij het koken tot een kunst en wil je dat in je keuken weerspiegeld hebben? Kies dan een beeld dat jouw kookkunsten representatief vertegenwoordigt. Een heerlijke culinaire compositie met een smaakvol kleurenpalet geeft als een waar keukenschilderij je muur net dat beetje extra elan.

Ook andere kunstwerken volstaan prima op een kunstzinnige keukenwand. Zie je Monet, Rembrandt, Vermeer of misschien wel de abstracte vormen van Mondriaan of Picasso al boven je keukenblad verschijnen? Of … ook heel creatief en origineel: laat je kleine kunstenaar een tekening maken die ter inspiratie dient als ontwerp voor je glazen keukenwand.

Wat kost zo’n glazen keukenmuur eigenlijk?

Ben je benieuwd naar de kosten van een glazen wand in de keuken? Een hele logische vraag waar geen kant-en-klaar antwoord op past. De kosten van een glazen keukenwand zijn maatwerk. Die hangen af van het formaat en van je wensen. Wil je kleur, fotoprint, ledverlichting enzovoorts.

Je krijgt die kosten heel gemakkelijk concreet en inzichtelijk als je Glasbedrijf Eindhoven belt of mailt. Of vraag direct online een offerte aan. Daarna weet je wat de mogelijkheden zijn en wat je kunt verwachten: qua levertijd en prijs.

Offerte aanvragen

Wil jij ook een glazen keukenwand?

Wanneer je de prijsopgave goedkeurt, wordt de glazen keukenwand ingemeten. Ongeveer een week of vier a vijf  na de bestelling wordt de glaswand geleverd en geplaatst. Het glas wordt vastgelijmd tegen de muur en de naden worden gekit. Zo krijgen vuil en rondvliegende spetters geen kans om achter de glasplaat te komen.

Het plaatsen van een glazen keukenwand duurt zo’n twee tot vier uur. Afhankelijk van de grootte van de wand en eventuele montage van kranen en stekkerdozen. Glasbedrijf Eindhoven levert niet alleen keurig werk af, ze werken ook keurig netjes. Afval wordt meegenomen en ook de keuken laten ze spic en span achter. Wel zo prettig, toch?

Glasbedrijf Eindhoven: daar kun je van op aan!

Met meer dan twintig jaar ervaring in het adviseren en zetten van diverse glassoorten is Glasbedrijf Eindhoven een deskundige partner om mee samen te werken. Eentje waar je van op aan kunt: een betrouwbare partij die afspraken nakomt, keurig netjes werkt, met je meedenkt en waar je een zorgvuldige service ervaart.

Woon jij niet in de omgeving van Eindhoven? Geen probleem! Glasbedrijf Eindhoven plaatst ook glazen keukenwanden ver buiten de grenzen van Oost-Brabant. Ze leveren glas door heel Nederland en (een deel van) België. Dus woon je wat verder weg: schroom niet en bel of mail Glasbedrijf Eindhoven.

Kortom; voor glas in je keuken of glazen keukenachterwand ga je naar Glasbedrijf Eindhoven. En je kunt er ook altijd terecht voor je overige glassoorten. Denk bijvoorbeeld aan explosiewerend, gelaagd, enkel-, dubbel-, hr++, hr+++, zonwerend-, craquelé-, draad-, figuur- en floatglas. Benieuwd hoe dat werkt? Bel of mail Glasbedrijf Eindhoven!

Glasbedrijf Eindhoven

© glasbedrijfeindhoven.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacy